Utveckling går framåt och kraven på hur och vad ett kontor ska innehålla har förändrats rätt drastiskt på bara femtio år. Det beror delvis på ny teknik men också på att kontor och företag har försökt att anpassa sig till medarbetarnas krav på trivsel. Nyligen försökte jag hjälpa ett nygammalt företag att hitta en passande arbetsplats. Företaget hade precis fått nya ägare och skulle omlokalisera. Här kommer några av de saker som vi utgick ifrån när vi letade kontorsplats.

1. Öppna mötesplatser
Olika utrymmen i en lokal används för olika saker och när medarbetarna träffas och vill prata är det inte alltid det finns tid att boka möten. Man vill heller inte störa de andra medarbetarna och därför är det viktigt att lokalen erbjuder ställen där människor kan mötas informellt och spontant.

2. Alternativa arbetsutrymmen
Alla trivs inte med att sitta vid samma skrivbord hela dagarna och ibland behöver man omväxling. Därför är det bra att erbjuda de anställda en alternativ arbetsmiljö. Dit kan man ta med sig sin dator, koppla upp och kanske slutföra det där projektet man håller på med tillsammans med kollegan som annars sitter långt bort.

3. Uppkoppling överallt
Det här är väl en självklarhet idag? Uppkoppling ska gälla både telefoner och datorer.

4. Kreativa förvaringsutrymmen

Förvaring är sällan snyggt men en nödvändighet. Det gäller allt från cykeln som medarbetaren tar sig till jobbet med till gem, pärmar, papper och ytterkläder. Allt det här bör förvaras på ett effektivt och gärna kreativt sätt. Idag finns det en mängd smarta lösningar som är mycket roligare än de vi hade för femtio år sedan. Förvaringsdrottningen har en massa smarta tips.

Att arbeta i en inspirerande och effektiv arbetsmiljö är viktigt och att erbjuda en sådan arbetsplats är inte alltid helt lätt. Vad behöver du för att trivas på din arbetsplats?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =