Äger du en kommersiell fastighet?

Oavsett om du är en mindre investerare eller en stor investerare, eller en blivande företagare, kan kommersiella fastigheter öka din framgång. Det kan också bryta ner dig om du inte har koll på vad du gör.

Fastigheter och lagen

Det är rekommenderat att konsultera juridisk hjälp om du går i tankarna på att förvärva en fastighet- Att förstå det juridiska språket och lagar och alla tänkbara regler är viktigt. En advokat som är specialiserad inom fastigheter kommer att hjälpa dig att gå igenom det juridiska och göra att du kan bli mer trygg i ditt agerande för framtiden.

Om du köper en fastighet som innehar hyresrätter kan det lätt förvandlas till en passiv inkomst på sikt. Ofta spelar det inte så stor roll om man förvaltar ett större hyreshus än ett mindre. Det är inte så mycket mer arbete att ta hand om 25 lägenheter än 5 lägenheter. Du behöver anlita fastighetsskötare i vilket fall som helst.

arkitektur byggnad

Du måste bestämma vilken typ av kommersiella fastigheter du är intresserad av att köpa innan du ens tala med en fastighetsmäklare. Du måste ha åtminstone en allmän uppfattning om vad du letar efter så att fastighetsmäklaren vet vilka objekt han ska visa dig.

Byggnader

Att städa upp i ditt närområde kan göra underverk för värderingen på din fastighet. Särskilt om det finns flera nedgångna eller övergivna byggnader i ditt område. Det bästa man kan göra är att rapportera eventuella hälsorisker eller säkerhets till myndigheterna. Dessa typer av säkerhetsrisker kan inkludera, splittrade fönster, rostiga staket, skräp och liknande saker. Om myndigheterna kommer att rensa upp området för dig, kan du spara pengar samtidigt som din fastighet ökar i värde. En annan sak investerare gör att att investera i samma hus och göra själva uppstädningen själva. Det är ett mer kostsamt tillvägagångssätt men för den som har kapital kan detta vara ett snabbare tillvägagångssätt

När man överväger att investera i kommersiella fastigheter, behöver man inte automatiskt anta att det enda alternativet är flerbostadshus. Undersöka möjligheterna med kontorsbyggnader, industriområden eller lagring.

Tänk på att du köper något för att göra en investering. Inte bara för att äga den. När man tittar på flerbostadshus, tänk på hur mycket pengar människorna skulle tänkas betala för en lägenhet. Du behöver naturligtvis inte enbart tjäna pengar på hyra utan att fastigheten stiger i värde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − åtta =